Bolnica Berane

Kontakt

Kliničko - bolnički centar Berane Adresa: Svetog Save 33 Telefon: 051/230-614, 069/156-158, tel-fax: +382 51 231-873 Kontakt osoba: OLGICA PETRIĆ






Savjeti ljekara

Confessions of a Shopaholic
Posjetite stranicu na kojoj možete naći korisne savjete za Vaše zdravlje. Detaljnije...

Podvig naše medicinske sestre

El. pošta Štampa PDF

Medicinska sestra iz naše bolnice heroj:

Hrabro spasila novorođenče pa završila u urgentnom

Medicinska sestra Opšte bolnice u Beranama Mirjana Bakić dobila je samo riječi hvale i podrške iz cijele Crne Gore zbog nesebičnog ljudskog podviga koji je učinila.

Naime prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, medicinska sestra Mirjana je doživjela udes, ali je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti uspjela da na vrijeme prebaci novorođenče u Klinički centar Crne Gore.

- Nijesam tog trenutka razmišljala o sebi. Izašla sam iz auta i novorođenče, koje je bilo u inkubatoru, uz pomoć vozača Zorana Đurišića, umotala u ćebe i sa ambu-balonom obijezbedila napajanje kiseonikom. U pomoć mi je pritekao i taksista koji je skinuo jaknu, umotao novorođenče i za manje od dva minuta odvezao nas do Kliničkog centra. Tek kada sam kolegama u Centru za neonatologiju predala bebu i kada sam bila sigurna da je zbrinuta, osjetila sam bolove i mučninu i izgubila svijest - rekla je ova hrabra sestra

 

 

Među prvima joj je priznanje odala glavna sestra bolnice u Beranama Branka Delević, koja je na svom Facebook profilu istakla da je ovo djelo koje zaslužuje sve pohvale.

"Ja sam ponosna glavna sestra na savjesno, stručno i prije svega emotivno osoblje OB Berane",

 napisala je Branka

  Beba je zbog uočenih srčanih problema prebačena na liječenje u Beograd, gdje je potvrđena dijagnoza postavljena u Beranama. Svi vjeruju da će se uskoro vratiti svojoj porodici kao i hrabra Mirjana, majka dvoje djece, koja je kazala da je poslije sudara, iako svjesna da je povrijeđena, slijedila majčinski instikt.

 
Nalazite se ovde: Naslovna