Bolnica Berane

Kontakt

Opšta Bolnica Berane Adresa: Svetog Save 33 Telefon: 051/230-630, 230-632, tel-fax: +382 51 231-873


Da li ste zadovoljni pruženim uslugama u Opštoj bolnici Berane
 

Savjeti ljekara

Confessions of a Shopaholic
Posjetite stranicu na kojoj možete naći korisne savjete za Vaše zdravlje. Detaljnije...

Posjeta ministra Šegrta

 Ministar zdravlja Budumir Šegrt posjetio Mirjanu Celić Bakić

 Ministar zdravlja Budumir Šegrt sa direktorom bolnice Budimirom Dabetićem i glavnom medicinskom sestrom Brankom Delević posjetio je medicinsku sestru Mirjanu Celić Bakić u njenom domu u beranskom naselju Dolac i poželio joj brz oporavak od povreda koje je zadobila u noći kada je spasavala život tek rođene bebe.

„Mirjanina plemenitost prevazilazi nivo humanosti a o tome svjedoči i činjenica da je zadobila tešku povredu“, rekao je Šegrt.

Mirjana je ponovila da je samo radila svoj posao i slijedila Hipokratovu zakletvu, kao i da je sigurna da bi i sve njene koleginice učinile isto.

Ministar zdravlja se Mirjani zahvalio na plemenitom i ljudskom činu.

 

 

 

Podvig naše medicinske sestre

Medicinska sestra iz naše bolnice heroj:

Hrabro spasila novorođenče pa završila u urgentnom

Medicinska sestra Opšte bolnice u Beranama Mirjana Bakić dobila je samo riječi hvale i podrške iz cijele Crne Gore zbog nesebičnog ljudskog podviga koji je učinila.

Naime prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, medicinska sestra Mirjana je doživjela udes, ali je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti uspjela da na vrijeme prebaci novorođenče u Klinički centar Crne Gore.

- Nijesam tog trenutka razmišljala o sebi. Izašla sam iz auta i novorođenče, koje je bilo u inkubatoru, uz pomoć vozača Zorana Đurišića, umotala u ćebe i sa ambu-balonom obijezbedila napajanje kiseonikom. U pomoć mi je pritekao i taksista koji je skinuo jaknu, umotao novorođenče i za manje od dva minuta odvezao nas do Kliničkog centra. Tek kada sam kolegama u Centru za neonatologiju predala bebu i kada sam bila sigurna da je zbrinuta, osjetila sam bolove i mučninu i izgubila svijest - rekla je ova hrabra sestra

 

 

Među prvima joj je priznanje odala glavna sestra bolnice u Beranama Branka Delević, koja je na svom Facebook profilu istakla da je ovo djelo koje zaslužuje sve pohvale.

"Ja sam ponosna glavna sestra na savjesno, stručno i prije svega emotivno osoblje OB Berane",

 napisala je Branka

  Beba je zbog uočenih srčanih problema prebačena na liječenje u Beograd, gdje je potvrđena dijagnoza postavljena u Beranama. Svi vjeruju da će se uskoro vratiti svojoj porodici kao i hrabra Mirjana, majka dvoje djece, koja je kazala da je poslije sudara, iako svjesna da je povrijeđena, slijedila majčinski instikt.

 

Obuka za upotrebu gestovnog govora

Za potrebe Opšte bolnice u Beranama obuku za upotrebu gestovnog govora u Resursnom centru u Kotoru završio je Adem Softić.

 Kontakt telefon je 068-177-779

 
Strana 7 od 12
Nalazite se ovde: Naslovna